Foodblogerka se vdává °4: Přece bys nechtěla jíst všechno

Několik z vás mi psalo, že by je zajímalo, jak dopadla naše svatební story. Musím říct, že jsem o tom šrumci kolem svatby neměla vůbec náladu psát. Včera jsme měli první výročí, a tak se s vámi podělím o jednu perličku, která mi ale dlouho ležela v žaludku.

Původní plán byl, že se prostě jenom vezmeme. K tomu by stačilo vzít ke kostelíku pár koláčků, trochu uzeného, nějaké víno a slivovici. Žádné velké chystání. Budeme mít dost práce s vinobraním, které probíhá ve stejný den.

anicka-nevesta

Pak ale zasáhly naše maminky a brzy jsem slyšela, jak si vyměňují telefonáty o jídle, krabičkách na výslužky a dortu. Nakonec jsme rezignovali. Když to nebudeme muset zařizovat, proč ne. Ale jako nevěsta chci mít možnost ochutnat všechno, na co budu mít zrovna chuť a ne se dívat na ostatní, jak se cpou jídlem plným lepku.

A právě tehdy mě moje maminka odrovnala větou:

Přece bys nechtěla jíst všechno.

Rozumějte. Máma je klasický, ničím neříznutý vodnář. Její vztah k jídlu je nulový. Nečiní jí problém cpát se rýžovým polystyrénem a pribiňáky, zatímco ostatní si vychutnávají dobrou domácí krmi. V tomhle jsme každá úplně jiná.

Dovolím si tu nasdílet text o vodnářích z článku, který mě opravdu pobavil. Pokud jste vodnáři, neberte si to osobně, ale na naši maminku to opravdu sedí.

Vodnář se narodil mezi světy. Možná anděl, možná mimozemšťan. Už jste viděli anděla jíst? Nebo mimozemšťana? Počítám, že místo jídla si střelí dávku elektromagnetického vlnění … teda ten ufon. Jeho inkarnace do hmotného těla zůstala viset někde napůl cesty a podle toho vypadá i jeho fyziognomie. Podstatu fyzického těla nechápe, vnímá ho jako vězení pro svou duši, jako bagáž, kterou musí z nepochopitelného důvodu tahat s sebou. Není důvod se o ni starat, jakkoliv. Kdyby tělo náhodou pošlo hlady, nic se neděje, aspoň se konečně vyvážu z toho vězení a vyletím svobodný a volný do mezigalaktického prostoru. Takže, řečeno slovy nás přízemních 3D materialistů: Vodnář je bytostí éterickou, křehkou. Vysoký, štíhlý, poloprůhledný. Jí, co zrovna je, někdy taky nejí vůbec, na tom prostě nezáleží. V čisté podobě nemá sklony k obezitě, spíš k poruchám trávení, protože svoje tělesné potřeby ignoruje a zanedbává. Jídlu nevěnuje pozornosti ani za mák. Pokud snad pod vlivem jiných aspektů nebo tranzitů přibere, pořád totéž: je to jedno! Tak. Pojďme se bavit o něčem jiném … o něčem smysluplném!

Zbytek článku hledejte tady:

http://www.astropsychologie.cz/kiss/astrologie-ve-vyzivovem-poradenstvi-na-skok

Všechno ve mně bublalo.

No to se ví, že bych chtěla jíst všechno. Vždyť je to MOJE svatba.

Nemohla jsem přenést přes srdce, že zatímco lidem ukazuju cestu, jak je možné žít v pohodě bez lepku, na mé svatbě by to najednou měl být problém.

Vůně a chutě jsou pro mě důležitou součástí života. Rozhodně jsem neměla náladu řešit, do čeho můžu kousnoutpo čem mi bude 3 dny blbě. Chtěla jsem mít možnost vzít si cokoli, na co budu mít zrovna chuť.

Nebudu vás dlouho napínat. Stálo mě to sice několik kýblů nervů při komunikaci s oběma maminkami, ale nakonec vše dobře dopadlo. Drobné cukroví jsem si pekla sama za pomoci rodiny a přátel. Používala jsem především přirozeně bezlepkové mouky ze sortimentu české firmy Adveni medical.

Cukrářka z rodiny neměla problém vyrobit zákusky z rýžové mouky. Jen jsem musela připomenout, aby byl pudink do náplní bez pšenice. Bezlepkové, stejně jako klasické koláčky nám upekly babičky z pekárny v Prostějově. Ořechový čokomrkváč (rozuměj dort) dodal náš prostějovský štrůdlař. Strýc Luba vyrobil dokonce i guláš bez lepku. Takže jsem nakonec nemohla ochutnat jen výborný boršický chleba.

manzele

Hodování probíhalo u improvizovaných stolů na dvoře a bylo to moc fajn. Rodina i přátelé tam vysedávali ještě dlouho do večera, zatímco my jsme se zúčastnili odpoledního slavnostního vinobraní ve vsi.

svatebcani

Ono totiž když se chce, všechno jde. Dokonce i napéct na svatbu bez lepku tak, aby si toho běžní smrtelníci ani nevšimli :).

Anna Křivánková

Miluji přirozeně bezlepkové dobroty, a tak pomáhám lidem, aby se cítili opravdu zdraví. Během 4 let s celiakí jsem vyměnila speciální bezlepkové potraviny za vaření z kvalitních primárních surovin. Rozhodla jsem se ukázat vám, jak můžete mít vy i celá vaše rodina spoustu energie díky chutné stravě. Více se o mně dočtete zde >>.

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole.

    • Stáhněte si zdarma e-book: Proč jsem skoncovala s lepkem

      Před lety jsem bloudila v džungli diagnostiky celiakie. Ačkoli ji podle lékařů nemám, bezlepková dieta mě zbavila mnoha zdravotních problémů. Chcete vědět, proč nás lepek dokáže tak potrápit?

    • Nejnovější příspěvky

    • Rubriky